Izrada elemenata od kompaktne plastike za nautiku

Materijal bijele boje, izuzetne kvalitete, velike čvrstoće i izdržljivosti, otporan na UV zračenje, vremenske i ekstremne morske uvjete. S obzirom da se radi o kompaktnom materijalu nema potrebe za održavanjem (brušenjem, bojanjem ili lakiranjem), ne postoji opasnost od delaminiranja i izuzetno se lako čisti.
Materijal je dostupan u pločama debljine 12 i 18 mm.
Kompaktna plastika za nautiku danas je zastupljena na gotovo svim novijim plovilima i koristi se za izradu gazišta špiruna i platforma, klupa, sjedala, stolova, ležaja, vrata, poklopaca za gavune, stepenica, polica, pretinaca, radnih površina, pregrada i raznih drugih elemenata za eksterijer i interijer brodica, jedrilica, jahti i brodova.


Izrada instrument tabli, kontrolnih ploča i raznih panela

Instrument table izrađujemo od akrilnih ploča , graverske plastike ili aluminijskih kompozitnih panela u dimenzijama i oblicima prema nacrtima klijenta. Materijale izrezujemo laserom ili cnc obradom, a po potrebi na panele možemo ugravirati ili otisnuti natpise na definiranim pozicijama. Akrilne ploče isporučujemo u debljinama od 3, 5 i 8 mm, a ekskluzivno u ponudi imamo i akrilne ploče sa efektom karbonskih vlakana koje dolaze u crnoj, bijeloj,  srebrnoj ili zlatnoj varijanti.


Izrada prozora, vrata i raznih drugih elemenata od akrilniih ploča

Prozore i vrata laserski izrezujemo iz lijevanih ploča koje imaju UV zaštitu i otporne su na vanjske vremenske uvjete. Na većinu materijala od kojih izrađujemo prozore i vrata proizvođač materijala daje garanciju na postojanost boje i strukture od 10 godina , a na prozirne ploče koje ne sadrže pigment daje garanciju i do 30 godina. Materijali su dostpuni u debljinama od 3, 5, 8, 10 ili 15mm. Po potrebi vršimo i digitalnu 2D i 3D izmjeru kako bi postigli maksimalnu preciznost pri izradi elemenata.


Registarske oznake i natpisi za plovila


Registarske oznake i natpise za plovila kompjuterski izrezujemo iz samoljepivih folija te apliciramo prijenosnu foliju kako bi vam omogućili jednostavno postavljanje naljepnica na vaše plovilo. Tako pripremljene naljepnice, zajedno sa uputama za postavljanje, pakiramo i dostavljamo klijentu. Da bi naljepnice za plovila bile postojane dugi niz godina i u ekstremnim uvjetima na moru,  koristimo isključivo profesionalne folije MACal 9800 PRO i MACal 9300 PRO.


Samoljepive trake za vodenu liniju

Trake za vodene linije plovila izrađujemo od profesionalnih folija MACal 9800 PRO i MACal 9300 PRO, te su otporne na morske uvjete. Isporučujemo ih u širinama od 2, 3, 5 i 8 cm, a dostupne su u crnoj, bijeloj, tamno plavaoj, antracit i srebrnoj boji. Trake se režu na željenu dužinu a maksimalna duljina trake je 25m.
Na zahtjev klijenta, moguća je izrada traka i u drugim dimenzijama i bojama.


Obljepljivanje trupa plovila folijom

Atraktivan izgled, brza izvedba, ušteda novca…
Za obljepljivanje plovila folijom, ovisno o veličini, potrebno je svega 1-3 dana što je znatno brže u odnosnu na klasično bojanje trupa. Folijama se postiže atraktivan izgled, a u ponudi imamo i folije sa metalic, carbon i ostalim atraktivnim efektima koje je klasičnim bojanjem gotovo nemoguće postići.
Cijena obljepljivanja većih plovila drastično je niža od bojanja, a treba uzeti u obzir i indirektne uštede koje proizlaze iz minimalnog vremena boravka plovila na suhom doku.
Osim atraktivnog izgleda, obljepljivanjem trupa štiti se originalni premaz od UV zraka i vremenskih/morskih utjecaja. Eventualnom aplikacijom reklamnih natpisa na plovilo dobiva se vrlo atraktivno marketinško sredstvo.